Marie Linder ensam kandidat till ordförandeposten i Hyresgästföreningen

Region Stockholms förslag till ny ordförande i Hyresgästföreningen, Annika Billström, drar tillbaka sin kandidatur. Det betyder att det bara är Marie Linder som nu kandiderar till posten som ny förbundsordförande.

Turerna har varit många kring vem som ska efterträda den avgående förbundsordföranden för Hyresgästföreningen, Barbro Engman. Valberedningen föreslog för flera månader sedan Marie Linder (intervju med Marie Linder) och hon var länge ensam kandidat.

För knappt en vecka sedan meddelade region Stockholm att de inte tänker rösta på valberedningens förslag utan istället stödja Annika Billström. Region Stockholms ordförande Greger Björkegren uttalade i en intervju med Pennypodden skarp kritik mot valberedningen och även deras kandidat, Marie Linder:

– Den typen av beslut som bl.a. Marie Linder varit involverad i och som har riktats mot region Stockholm ger inga förutsättningar att kunna fungera som förbundsordförande.

Idag meddelar dock Björkegren att region Stockholms kandidat Annika Billström inte längre kandiderar och säger vidare:

– Jag beklagar detta men respekterar givetvis Annika Billströms beslut. Med sin stora kunskap och långa politiska erfarenhet hade hon kunnat ge ett väsentligt bidrag till Hyresgästföreningens utveckling för att bli en modern folkrörelse.

Apropå den kritik som Björkegren framfört mot förbundsstyrelsen och Marie Linder säger han att huvudproblemet är att situationen för tjänstemän och förtroendevalda i region Stockholm är extremt pressad. Men oavsett vem som blir förbundsordförande kommer region Stockholm gratulera denne och följa den nya styrelsens arbete med största intresse.

– Helt klart kommer dock lösningen på förankringsbehovet för region Stockholm behöva lösas i ett mycket tidigt skede.

Valberedningens namn, Marie Linder, kommenterar kortfattat:

– Man är inte vald förrän klubban faller i bordet. Jag hoppas på ombudens förtroende.

Till helgen (14-15 juni) genomförs Hyresgästföreningens förbundsstämma och nya ordförande kommer att väljas.

Skrivet av Mattias Axelsson (2014-06-11)

ktzxplrjhgxjnfaia62b

Greger Björkegren (ordförande region Stockholm)

mx5kfumyscrzoziqebrw

Marie Linder (kandidat till förbundsordförande Hyresgästföreningen)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s