Inga mer rivningskontrakt på Pennygången

På tisdagskvällen fick alla hyresgäster ett glädjande besked från fastighetsägaren Stena Fastigheter: inga mer lägenheter kommer att hyras ut på rivningskontrakt och alla de som bor på rivningskontrakt kommer att få förstahandskontrakt.

I nyhetsbrevet från Stena Fastigheter står det: ”De kontrakt med avstående från besittningsskydd som finns idag kommer övergå till förstahandskontrakt.“

Marit Tollesson, kontaktperson för Nätverket Pennygångens Framtid, säger:

– Beskedet kommer överraskande, men vi är mycket glada över att Stena Fastigheter nu väljer att lyssna på de boende. Vi hoppas och tror att detta kan vara början på något positivt när vi ska prata om hur hela Pennygången ska renoveras.

Julia Willén, en av många pennygångenbor som bott på rivningskontrakt, är glad:

– Det är en enorm lättnad, speciellt för oss som har barn i skola och på förskola och inte kan flytta var som helst. Det visar också att kollektiv kamp lönar sig, och att kampen har varit solidarisk över kontraktsgränserna. Dessutom visar det att Stena faktiskt har lyssnat på Nätverket Pennygången framtids krav, säger Julia Willén

10635724_10153145864658098_4721971374526035026_n

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s