5 mest populära avsnitten på Pennypodden

Pennypodden har funnits i två och ett halvt år och drygt sjuttio avsnitt har sänts, här är det fem mest populära (räknat i antalet lyssningar):

1. Högdalens vänner om ockupationen i Högdalen (avsnitt 65)

DSC_0225Den 23 maj öppnade Högdalens vänner upp (eller ockuperade, beroende på vem du frågar) den rivningshotade Högdalens skola. Aktivister och boende i området har gjort skolan till ett Folkets hus. Vi träffade tre av de aktiva i Högdalens vänner för att prata om vad de gjort och varför. Det blev ett samtal om Veidekke, utförsäljningar, allmänningar, gemensam kamp och gentrifiering.


ola-nylander-170x2202. Ola Nylander – om svensk bostadshistoria (avsnitt 64)

Ola Nylander (arkitekt och lärare på Chalmers) pratar om svensk bostadspolitisk historia – från slutet av 1800-talet fram till idag. Vilka arkitekturideal har rått? Varför har det byggts som det har byggts? Vilka trender kan vi se?

Svensk arkitekturhistoria på en knapp timme.


Björn Siesjö3. Björn Siesjö – stadsarkitekt i Göteborg (avsnitt 18)

Avsnitt nummer 18 av Pennypodden – Sveriges bästa bostadspolitiska podcast – är ett samtal med Björn Siesjö (Göteborgs stadsarkitekt).

Vi pratade om vad en stadsarkitekt gör, vilka krav som ska ställas när nya bostäder byggs och varför Göteborg hamnat så fel och blivit en av Sveriges mest segregerade städer.


Lars Ohly i Pennypodden4. Lars Ohly – då kandidat till ordförande i Hyresgästföreningen (avsnitt 25)

Inför Hyresgästföreningens förbundsstämma hade fyra kandidater till ordförandeposten nominerats – däribland fd vänsterpartiledaren Lars Ohly. Daniel och Mattias tog pulsen på Ohly – kan man bo i bostadsrätt och vara ordförande för HGF, vilka är de stora utmaningarna och varför tycker Lars Ohly att han är en lämplig kandidat.

Ohly valde sedan att dra tillbaka sin kandidatur.


11390068_576104785864439_6819549963884655797_n5. Mehmhet Kaplan – bostadsminister (avsnitt 67)

Under ett besök i Göteborg fick vi möjlighet att prata med bostadsministern Mehmet Kaplan om hans första dryga halvår som bostads-, stadsutvecklings- och it-minister. Vi får reda på vilka som är de största utmaningarna inom bostadspolitiken, hur miljonprogrammets renoveringar ska betalas, vad som hände med de utlovade renoveringsmiljarderna, vad vi kan gör åt #gentrifieringsparadigmet och en del annat som har med bostadspolitik att göra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s