Specialavsnitt

Vissa avsnitt som vi har gjort har inte hamnat i det ordinarie flödet. De hittar du istället här:

Avsnitt 100 (bara panelen med Cindy Kankunnen, Jahja Zeqiraj, Anna Lönn Lundbäck och Håkan Thörn)

Panel med Cindy Kankunnen (boende Långströmsgatan) Jahja Zeqiraj (socialdemokratisk ordförande fastighetsnämnden) Anna Lönn Lundbäck (regionchef Hyresgästföreningen) och Håkan Thörn (professor i sociologi). Samtalet kretsar kring aktivism, politik och framtiden.

received_10154879331223991-1


13230294_1759598407604612_3117554133719211101_nRätt att bo kvar – special från releasefesten

Mattias har minglat runt på releasefesten av boken Rätt att bo kvar  och har pratat med Malcom Noble & Bengt Löfgren (dokumentärfilmare som premiärvisat filmen om Pennygången Våra hem Deras hus), Malin Widehammar (en av redaktörerna för boken Rätt att bo kvar) samt Annika Westlund (boende på Vita Björn och en av många som ligger bakom musikvideon och låten Rätten att bo kvar).


12932653_1741063932791393_4115425188985850581_nTextival – samtal med Catharina Thörn, Daniel Carlenfors, Mattias Axelsson och Anders Thörnqvist

Samtal med Catharina Thörn, Daniel Carlenfors, Mattias Axelsson och Anders Thörnqvist från Textival Litteraturfestival om gentrifiering och stadsomvandling.

(Ljudet är inte helt perfekt, men det går att höra vad som sägs)


IMG_20150701_210352Arkitektstudenterna gästpoddar

Vi är jätteglada över att presentera gästpodd från Almedalen. Det är Karin Wilstrand och Karolina Wendel från Arkitektstudenterna som gör intervjuer med folk i samband med ett bostadsmingel.

Lyssna på hela avsnittetIMG_20150521_180202Renovräkningar – orsaker, konsekvenser och lösninga

Daniel Carlenfors från Alla ska kunna bo kvar pratar på Stadskampsveckan i Malmö om renovräkning (hyreshöjningar i samband med omfattande renoveringar). Orsakerna, konsekvenserna och vad vi kan göra åt saken.

Lyssna på hela avsnittet


Lokalt motstånd i praktiken

Karin Andersson från Biskopgårdens Framtid och Malin Fricke från Pennygångens Framtid pratar om hur deras respektive nätverk jobbat för att alla ska kunna bo kvar.

Ljudet är lite dåligt bitvis, vilket vi beklagar.

Lyssna på hela avsnittetIMG_20141123_142808Margit Mayer om urbana proteströrelser i Hamburg – Tyskland

Margit Mayer från Free University Berlin pratar om de senaste årens framväxt av urbana rörelser och protester i Tyskland (särskilt fokus på Hamburg) och vad vi kan lära oss av dessa.

CRUSH TALKS är ett samarbete mellan FSSK, forskningsplattformen CRUSH och Staden vi vill ha.

Tack till Nicolas Sahlqvist för hjälp med ljudet.

Lyssna på hela avsnittet


IMG_20150414_173657Hela Afternoon Tea Om Gentrifiering

Här kan du lyssna på hela samtalet (nästan två timmar) om gentrifiering och att alla ska kunna bo kvar i samband med gentrifiering. Ljudet är lite halvdåligt bitvis, men det går väl att höra vad som sägs.

Deltagare: Catharina Thörn (forskare), Thomas Martinsson och Jenny Juthstrand (HGF) samt boende från Vita Björn.

Lyssna på hela avsnittet


B9BIZZcIQAEYXs_Hela panelsamtalet på Pennygången

Hela panelsamtalet på Pennygången med Catharina Thörn, Ola Broms Wessel, Pär Johansson, Sofie Ludvigsson och Pedram Kouchakpour.

Samt frågor från publiken.

Lyssna på hela avsnittet


IMG_20141123_142806Interview with Michael Edwards and Margit Mayer

Interview with Michael Edwards (Bartlett School at University College London) and Margit Mayer (professor at the Free University Berlin) about the current housing situation in Europe and London. Also about the importance to build alliances between different neighbourhoods and different kinds of organisations.

Lyssna på hela intervjun


Intervju med Anneli Hulthén (s), Ulf Kamne (mp) och Daniel Bernmar (v)

Pennypodden fick under 2014 möjlighet att intervjua de tre styrande kommunalråden i Göteborg – Anneli Hulthén (s), Ulf Kamne (mp) och Daniel Bernmar (v) – om den rödgrönrosa budgeten 2015 och dess betydelse för stadsutvecklingen och bostadspolitiken.

Lyssna på hela avsnittet


Ann-Margarethe Livh i valrörelsen 2014Intervju med Mats Pilhem (ledamot i AB Framtiden) och Ann-Margarethe Livh (bostadsborgarråd i Stockholm)

I samband med att Stockholms rödgrönsrosa majoritet bestämde sig för att ta bort inkomstkraven för att hyra lägenhet i de allmännyttiga bostadsföretagen gjorde vi två intervjuer – med Ann-Margarethe Livh(vänsterpartistiskt bostadsborgarråd i Stockholm) och  Mats Pilhem(fd kommunalråd för V i Göteborg och numer ledamot i AB Framtidens styrelse)

Lyssna på hela avsnittet


demo512Historien om Pennygången – kampen för att alla ska kunna bo kvar

Vi berättar historien om Pennygången, från de första beskeden våren 2012 fram till hösten 2014 då renoveringarna ska börja. Intervjuer med boende blandas med klipp från P4.

Lyssna på hela klippet.


IMG_20140409_181323Hotellbar intogs av bostadspolitik

Med anledning av bostadssituationen i Göteborg (det byggs för lite och det som byggs är för dyrt) anordnade Göteborgs Posten på onsdagskvällen ett panelsamtal om bostadspolitik (går att se i efterhand på gp.se). I samtalet deltog bl.a. Anna Lönn Lundbäck(Hyresgästföreningen), Hanna Lindqvist (jagvillhabostad.nu), Björn Siesjö (stadsarkitekt), Martin Wannholt (moderaterna) och Mats Arnsmar (socialdemokraterna),

Lyssna på hela avsnittet


2014-04-05 10.42.08Intervju med Oskar Öholm (moderaternas bostadspolitiske talesperson)

Under Moderaternas Sverigemöte fick vi möjlighet att sitta ner en stund med Oskar Öholm från moderaterna. Oskar Öholm satt i civilutskottet och var därmed partiets bostadspolitiska talesperson.

Lyssna på intervjun


IMG_20140226_163942Stefan Attefall (bostadsminister, KD)

Under ett seminarium ordnat av Kristdemokraterna, Hyresgästföreningen och Västsvenska Handelskammaren fick Pennypodden möjlighet att ställa några frågor till bostadsminister Stefan Attefall.

Lyssna på intervjun.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s